موارد مصرف و کاربرد عسل
کاربرد عسل در زندگی فروان است عسل بهطور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است. مهمترین قندهای عسل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. میزان کالری عسل حدود 325 کالری انرژی در هر 100 گرم است. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد، از این دسته مواد میتوان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. تعدادی از ویتامینهای اصلی هم در عسل وجود دارند، اما مقدار آنها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسلهای تیره املاح معدنی بیشتری دارند که مهمترین آنها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد است. عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحههای معطر است.قیمت عسل نسبت به خواص معجزه آسایی که دارد چندان هم بالا نیست،مخصوصا خرید عسل اگر در فروشگاه ارگانیک صورت گیرد.
کاربرد عسل طبیعی برای درمان از قدیم بسیار رایج بوده و تاثیر گذار ما در این بخش 12 کاربرد جالب و خواندنی آن را با هم مرور میکنیم:عسل را به عنوان مرهم روی زخم های چرکی و خونی بمالید ، خیلی زود آن را التیام می دهد.وقتی پوست دست ترک می خورد ، به آن عسل بمالید ، ترک ها را خوب می کند.عسل در رفع سوزش ترک پوست از سرما و یا ورم آن تاثیر فراوان دارد.یک قطره عسل خالص را اگر در چشمانی که تحریک شده اند بریزید بلافاصله آن را تسکین خواهد داد.
کاربرد عسل به عنوان جزء ترکیبی در صنایع غذایی
امروزه در اغلب موارد شربتهای قندی حاصل از نشاسته، جایگزین عسل طبیعی در تهیه غذاها گردیده است. ویژگیهای یکسان و ارزانی قیمت از مهمترین دلایل این جایگزینی در صنایع غذایی بوده است. بیشتر تولیدات و محصولات صنعتی حاوی عسل که در دهه گذشته تولید و توسعه یافت در آغاز موفقیت زیادی بدست نیاورد، اما هم اکنون محصولات حاوی عسل با موفقیت بسیار در بازارها عرضه میشوند. بدون توجه به هزاران دستور تهیه غذای خانگی که در آنها به مقدار کمی عسل مصرف میشود، صنعتی عسل در صنایع غذایی و در تهیه محصولات پختنی قنادی، شیرینی، مارمالادها، مرباها، غذاهای مالیدنی روی نان، حبوبات صبحانه، نوشابهها، محصولات شیر و بسیاری از محصولات قابل نگهداری دیگر می باشد.
محصولات به دست آمده از تخمیر عسل
عسل عمدهترین منبع قند تخمیر شده در بسیاری از مناطق بوده است. در بعضی از کشورهای غیراسلامی آفریقا، تولید و مصرف سنتی الکلسازی عسل هنوز بسیار مرسوم است که از عسل بدون آب یا خشک که اغلب به آن گرده یا دیگر مواد اضافه میکنند تهیه میشود. به طور کلی ماده مغذی اصلی اضافه شده را خمیر ترش تشکیل میدهد که امکان ایجاد طعم مربوطه را فراهم میسازد. گاهی انواع دیگری از قندها یا منابع قندی موجود در دسترس به ترکیب اضافه میشوند اما همیشه پیش از آنکه عمر تخمیر نوشابهها پایان یابد مصرف میگردند.