فواید مصرف چای سبز برای سلامت بدن

چای سبز تقریبا 80 درصد از تولید کلی چای در ژاپن است. کشاورزان چای را از برگهای بالایی بوته و شکوفه هایی که در زیر نور خورشید قرار دارند به دست می آورند. از این چای به عنوان یک چای با کیفیت یاد می شود که رنگی طلایی و طعمی گیاهی دارد.طبع چای سبز سرد و خشک است و باعث کاهش متابولیسم بدن میشود.البته چای سبز را به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان دارای خواص دارویی مفید می‌دانند، که نسبت به آنتی‌اکسیدان‌های معروفی چون ویتامین‌های C  و E بسیار قوی‌تر عمل می‌کند. (میزان کمتری کافئین دارد بین 20 تا 30، و کمتر مضر است) به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته‌است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنی‌ها است. اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تأیید کرده‌اند. نوشیدن روزانه 3 تا 4 فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. فهرست چند مورد از دلایل اصلی مصرف چای سبز از دیدگاه پژوهشگران به این شرح است: 

چای سبز و سرطان

همواره دمنوش چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌دانند، چرا که میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن 100 برابر تأثیرگذارتر از ویتامین C و 25 برابر تأثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی‌اکسیدان مهم مطرح هستند). به این ترتیب با نوشیدن چای سبز و دریافت آنتی‌اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می‌شود. 

چای سبز و بیماری‌های قلبی

با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.پس میزان مصرف چای سبز باید استاندارد باشد به این ترتیب می‌توان با نوشیدن چای سبز میزان کلسترول خون، یکی از شاخص‌های مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی، را کاهش داد. پژوهشگران معتقدند حتی پس از سکته قلبی نیز نوشیدن چای سبز باعث ترمیم سلول‌های آسیب دیده رگ‌ها و قلب شده و روند ترمیم سلول‌ها را تسریع می‌کند. نوشیدن روزانه حداقل 3 فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می‌شود.