دمنوش به لیمو
دمنوش به لیمو که به آن چای آرامش نیز می گویند از بهترین و مفیدترین نوشیدنی ها برای انسان است. امروزه به لیمو از جمله گیاهانی است که در باغ های آروماتیک کشورهای اروپایی به وفور کشت می شود. در طب سنتی ایرانیان از دمنوش به لیمو با خواصی چون برطرف کننده تپش قلب، آرام بخش، خواب آور، ضدتشنج، ادرارآور، رفع کننده سرگیجه، تقویت کننده معده، ضد آسم و تحکیم کننده حافظه یاد می شود.دمنوش به لیمو که به آن چای آرامش نیز می گویند از بهترین و مفیدترین نوشیدنی ها برای انسان است.
خواص و کاربرد به لیمو
خواص به لیمو در طب سنتی بسیار است خصوصا برگها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگها را در اواخر تابستان جمعآوری میکنند. پودر برگ گیاه بهلیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است. از بهلیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده میشود بعلاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش و درمان بی خوابی نیز مفید است. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد. اسانس بهلیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده میشود.در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد بهلیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی بهلیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. برگ و اسانس بهلیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراوردههای موجود در بازار آن میتوان به چای ورون اشاره کرد.نوشیدن دم کرده? گیاه بهلیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد. اگرچه به لیمو گیاه بومی آمریکای جنوبی است، اما به علت خواص دارویی قدرتمندی که دارد امروزه در سراسر جهان از آن استفاده میشود. در این مطلب مهمترین خواص گیاه بهلیمو را بیان میکنیم.
به لیمو موثر در کاهش استرس
بهلیمو نقش موثری در کاهش استرس و بهبود سلامت عمومی بدن دارد.دمنوش بهلیمو همچنین مشکلات معده و سوء هاضمه را نیز رفع میکند؛ این گیاه همچنین به تنظیم اشتها نیز کمک میکند.
طرز تهیه دمنوش به لیمو
برای تهیه دمنوش بهلیمو یک قاشق غذاخوری از برگ این گیاه را در ظرفی بریزید و به آن آب با دمای هشتاد درجه سانتیگراد را بیفزایید. بیست دقیقه صبر کنید تا دمنوش به خوبی دَم بکشد سپس به آن نبات یا عسل اضافه و میل کنید.
عوارض جانبی به لیمو
مصرف به لیمو در برخی از افرادی که دچار حساسیتهای پوستی خفیف هستند ایجاد مشکل میکند همچنین مبتلایان به اختلالات کلیوی باید از استفاده از این گیاه خودداری کنند؛ در مورد تاثیرات بهلیمو در دوران بارداری و شیردهی نیز تحقیقات کافی صورت نگرفته است بنابراین زنان باردار و شیرده باید از مصرف آن پرهیز کنند.