خواستگاه مویز

خشک کردن انگور بر روی بوته، به دوران قبل از تاریخ برمی گردد. یونانیها در سالهای 900 تا 1200 قبل از میلاد مسیح به این روش مویز را به دست می آورده اند. فینیقی ها در یونان و رم آنرا تجارت و بازارسازی کردند. این امر سبب شد در یونان، جنوب اسپانیا و همچنین در ایران کاشت انگور افزایش یابد. در ایران باغهای انگور توسط ارامنه گسترش یافت. از طرفی برای کاشت و برداشت انگور و تولید کشمش آب و هوای این مناطق مناسب تر بود. این مسئله مهمی بود که به رواج بیشتر آن در این نواحی کمک کرد.شوالیه هایی صلیبی که در قرن یازده از دریای مدیترانه به اروپا برمی گشتند، مویز را به بقیه اروپا بردند. بزودی در شمال اروپا به صورت بسته بندی گسترش یافت. در قرن چهاردهم در اروپا خواهان بیشتری پیدا کرد و قیمت مویز گران تر شد در فروشگاه محصولات ارگانیک میتوان بهترین مویز را خرید کرد. هر چند که انگلیسی ها، آلمانها و فرانسوی ها تلاش کردند که آنرا تولید و تجارت کنند، ولی آب و هوای سرد این مناطق به آنها این اجازه را نداد.

پیشگیری از پوکی استخوان

خواص مویز خیلی زیاد است مویز حاوی کلسیم، بور و فسفر است. ویتامین D  موجود در آن باعث جذب بهتر کلسیم در بدن می شود. همچنین مقادیر زیاد پتاسیم موجود در آن، به رشد استخوانها کمک می کند و از پوکی استخوان پیشگیری می کند. به همین دلیل مصرف آنرا به زنان باردار، کودکان و زنان در سن یائسگی توصیه می کنند. 

کمک به عملکرد دستگاه گوارش

مویز سرشار از فیبر است. حتی درصد فیبر بکار رفته در آن از انگور هم بیشتر است. این فیبر به دلیل ساختار متفاوتی که دارد، جاذب آب اضافی بدن است. هم به جذب و هم دفع آب بدن کمک می کند و در کل فرآیند گوارش در بدن را بهبود می دهد. هم درمانی است برای یبوست و هم اسهال.مصرف مویز به دفع مواد زاید و باکتریها از روده کمک می کند. اسیدی شدن معده یا اسیدوز از جمله مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن درگیرند. مویز منیزیم و پتاسیم دارد و اسید معده را خنثی می کند. 

جلوگیری از پوسیدگی دندان و محافظت از لثه

تصور عموم مردم از مویز این است که بسیار چسبنده است و باعث مشکلاتی برای دندان و لثه ها می شود. باید بدانید که این دانه های ریز خاصیت ضدباکتری دارند. نوعی از باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس نام دارند که باعث کرم خوردگی دندان می شوند. نوعی دیگر باکتری، ژنژیوالیس پورفیروموناس است که عامل بیماریهای لثه است. اسید اولئانولیک هر دو نوع باکتری دهانی را خنثی می کند. بنابراین مویز از دندان و لثه ها مراقبت می کند و دهان را خوشبو می کند. همچنین از عفونت لثه ها جلوگیری می کند.