مقدار مصرف برنج در بین ایرانیان

بیشترین مقدار کشت برنج در ایران و در شمال ایران صورت میگیرد. برنج ایرانی پرکیفیت و پرخاصیت ترین برنج به شمار می رود. برنج به عنوان یکی از اقلام پرمصرف در سبد کالایی خانوار ایرانی سال هاست که در سفره های ما از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

 محصولی که طبق اذعان مسئولین این حوزه علاوه بر تولید بیش از دو میلیون تنی آن در داخل کشور به واسطه نیاز و بالا بودن مصرف مردم، سالیانه مجبور به واردات ده ها هزار تن از این کالای پر مصرف به کشور هستیم که البته خود این موضوع نشان دهنده مصرف بالای این محصول نسبت به جمعیت ما است.

مصرف برنج سفید بیش از اندازه امراضی را به دنبال دارد

فرهنگ های آسیایی باستانی قرن هاست که برنج می خورند و قاره آسیا امروزه هم حدوداً 90 درصد برنج دنیا را مصرف می کند. با این حال، مصرف برنج در سایر قسمت های دنیا مانند آمریکا، اتحادیه اروپا و آفریقا نیز رو به افزایش است.برنج سفید منبع متراکم کربوهیدرات ها بوده و پروتئین و چربی اندکی دارد. برنج سفید را کربوهیدرات تصفیه شده ای می دانند که گلایسمی بالایی دارد یعنی فوراً بعد از خوردن، قندخون را افزایش می دهد. مصرف برنج سفید موجب افزایش چربی شکم، ریسک دیابت نوع دوم و سندرم متابولیک می شود. با این وجود، بیشتر ملل آسیایی که برنج فراوانی می خورند، درصد پایین تری از آمار چاقی و بیماری های قلبی و … را به خود اختصاص می دهند.

قیمت برنج ایرانی

کاهش قدرت خرید مردم و واسطه گری های موجود در بازار قیمت برنج مرغوب ایرانی به چیزی بین 13 تا 16 هزار تومان رسیده است. موضوعی که طبیعتا یا این محصول را از سبد غذایی برخی از خانوارها حذف و یا خانوار ها را به جایگزینی کالای دیگری به جای برنج ترغیب می کند، موضوعی که در نهایت می تواند منجر به افزایش واردات برنج ارزان قیمت و مصرف برنج بی کیفیت خارجی شود. وقتی با یک کیلو برنج می توان 7 تا 8 نفر را سیر کرد آیا می توان جایگزینی برای آن پیدا کرد؟ به نظرم حمایت از تولید نباید در منع واردات خلاصه شود برای مثال ماشین آلات ما برای ده ها سال پیش است هندوستان وقتی برنج را فرآوری می کند 5 درصد برنج شکسته می دهد اما برنج شکسته ما حدود 50 درصد است که نشان دهنده به روز نبودن ماشین آلات ما است.